Om bloggen

Home / Om bloggen - March 28, 2019 , by admin

Syftet med den här bloggen är att på ett analyserande, men samtidigt målande sätt berätta om den svenska spelmarknaden. Vårt fokus ligger på våra svenska tillverkare när det gäller spel rent allmänt, även om innehållet till stor del kommer att präglas av digital utveckling av casinospel.

Teknik och underhållning

Det är passion för ny teknik inom spelutveckling som ligger bakom den här bloggen. Det är ett område som utvecklats med blixtens hastighet, vilket har inneburit många revolutionerande inslag på kort tid. Svenska spelföretag har sedan 90-talet legat i täten när det gäller den innovativa biten och inte sällan har svenska utvecklare varit först att lansera nya spelfunktioner och fenomen. Det finns alltså mängder av spännande fakta, information och läsning inom ämnet att förvänta sig här på bloggen.

Då och nu

En aspekt som är intressant att analysera och jämföra på ett djupare plan är spelutveckling som den var i tidig era, det vill säga på 90-talet, med den typ av spel vi möter idag. Sättet spelutvecklarna engagerar spelare och hur de genererar spelupplevelser i spelformat har kontinuerligt förändrats med tiden. Därför känns det extra roligt att göra den här typen av jämförelse på en blogg där huvudsyftet är att vrida och vända på svensk spelutveckling som sådan.

Tips och omdömen

I samband med inlägg och artiklar som på olika sätt berör våra svenska spelutvecklare kommer även konkreta speltips att delas ut. Stora aktörer som till exempel NetEnt och Microgaming sitter på ett enormt antal speltitlar, vilket ofta är svårt att överblicka som ny spelare. Förhoppningsvis kan den här bloggens innehåll guida spelare till rätt typ av spel från rätt spelutvecklare.